De Liemers Helemaal Goed Courant

We zijn voor de coördinatie betrokken bij de oprichting van De Liemers Helemaal Goed Courant, een nieuw initiatief in de Liemers.

Alles draait om een krant met hoofdzakelijk goed nieuws, die huis aan huis in de Liemers verschijnt. Initiatiefnemers zijn Hope XXL en De Liemers Helemaal Goed. De krant wordt gemaakt door studenten van het Liemers College en het Candea College.
HOPE XXL streeft naar een wereld waarin iedereen  zijn of haar leven met ten minste een acht kan waarderen. Daarom hebben de jongeren van HOPE XXL de Liemers List opgesteld: de visie van de jongere generatie op de toekomst. Een van de ideeën uit de koker van HOPE XXL is een goednieuwskrant. Het idee werd omarmd door de projectgroep van de regiocampagne De Liemers Helemaal Goed.
De Liemers Helemaal Goed Courant wordt gemaakt door wat oudere scholieren (VWO bovenbouw), die hiermee leren in de praktijk. Inmiddels is er een pilotkrant van de persen gerold. Er zijn drie professionele journalisten betrokken bij de krant om de jonge journalisten te begeleiden. Hoofdredacteur Sjoerd Geurts van Geurts Media is als coördinerend hoofdredacteur betrokken bij de krant!