Eerste exemplaar ‘Familiebedrijven in de Liemers’

Tijdens een bijeenkomst van de Liemerse ondernemersvereniging Lindus bij Zaal Gieling in Groessen is het boek ‘Familiebedrijven in de Liemers’ gepresenteerd. Schrijver Sjoerd Geurts overhandigde symbolisch ‘twee’ eerste exemplaren aan voorzitter Henk Dekker van Lindus en directeur Jan Ummenthum van Rabobank Arnhem en Omstreken.

“Mijn inspiratie heb ik opgedaan als hoofdredacteur van Lindus en Jan Ummenthum was de eerste waar ik ooit mee brainstormde over het plan dit boek te schrijven”, legt Sjoerd Geurts uit.

Bijna tweehonderd aanwezigen werden vermaakt met een bijeenkomst waar alles draaide om het familiebedrijf. Geurts gaf een humorvol inkijkje in het boek vol anekdotes en leidde een forum met vijf familiebedrijven, waarbij lector familiebedrijven Anita van Gils voor de wetenschappelijke onderbouwing zorgde.

Alle familiebedrijven uit het boek waren aanwezig tijdens de presentatie. Commissaris van de Koning Clemens Cornielje schreef het voorwoord. Het boek is verkrijgbaar in de Liemerse boekhandel. Het bevat romantische verhalen over de kracht van het fenomeen familiebedrijf, maar ook opvallende anekdotes en eerlijke ontboezemingen. Een vader die zijn zoon de deur wijst. Emoties die een familie scheuren. Een veroordeelde moordenaar die in zijn jonge jaren actie voert tegen een Liemers familiebedrijf. Een inval van autoriteiten. Alles komt voorbij, maar wat overblijft is het gevoel dat familiebedrijven vooral succes boeken dankzij verbondenheid en samenwerking tussen de generaties.

FOTO
Op de foto Henk Dekker (rechts) en Jan Ummenthum midden. Sjoerd Geurts links. Foto: Jacques Kok.