Ludieke carnavalsfilm

Geen carnavalsoptocht in Boemelburcht. Dat betekent dat burgemeester Lucien van Riswijk de sleutel van de stad Zevenaar dit jaar niet overhandigt aan de stadsprins. Precies dat levert nogal wat reuring en hilariteit op. En een filmpje dat wij mochten maken.

Dat carnaval dit jaar anders wordt dan anders, beseffen we allemaal. Gelukkig mogen we toch een beetje vieren, maar trekken we niet met wagens door de stad en dorpen. Voor Lucien van Riswijk reden om een speciaal lied te schrijven op de melodie ‘Schijn een lichtje op mij’ van Drukwerk. Een verwijzing naar de lantaarn die altijd wordt aangestoken bij de opening van het carnaval. Iets wat altijd tegelijk gebeurt met de overhandiging van de sleutels van de stad aan de stadsprins en jeugdprins. Iets wat dit jaar dus niet doorgaat.
Met dit ludieke filmpje worden alle carnavalisten binnen de gemeente Zevenaar een hart onder de riem gestoken. En heel bijzonder: de gemeente Zevenaar telt maar liefst twaalf prinsen en die kwamen nagenoeg allemaal naar het gemeentehuis met hun secondanten en jeugdhofhouding om in de clip mee te spelen. Om samen op jacht te gaan naar de sleutel van de stad.

Geurts Media maakte er een muzikale mini-speelfilm van.