Boek Liemerse familiebedrijven

Op dinsdag 20 november vindt de presentatie plaats van het boek Familiebedrijven in de Liemers. Geschreven door Sjoerd Geurts van Geurts Media. De presentatie vindt plaats tijdens een bijeenkomst van de Liemerse ondernemersvereniging Lindus.

Sjoerd Geurts schrijft, als hoofdredacteur van de Lindus, al vijftien jaar over het bedrijfsleven in de regio. Hij liep al langer rond met het idee om een boek te schrijven over familiebedrijven in de regio.   Sjoerd Geurts: “Medio 2016 kwam ik op het idee om een aantal Liemerse familiebedrijven te portretteren. Ik heb mijn gedachten tegen enkele ‘Liemerse contacten’ aangehouden en de reacties motiveerden om er werk van te maken. Vijftien familiebedrijven wilden hun persoonlijke en eerlijke verhaal met mij delen. Niet alleen de voorspoed, ook de tegenslagen.

Het was een prachtig avontuur. Ik zat uren bij ondernemersfamilies aan tafel. Generaties deelden hun ervaringen en gevoelens met elkaar en met mij. Ook familieleden leerden elkaar soms kennen: ‘Dat wist ik helemaal niet.’

De ‘familietoer’ leverde boeiende discussies en bijzondere verhalen op. ‘Goh we lijken eigenlijk toch wel op elkaar’, is een zin die ik regelmatig te horen kreeg van generaties, die dachten het heel anders te hebben gedaan dan hun voorgangers.”

Het boek bevat romantische verhalen over de kracht van het fenomeen familiebedrijf, maar ook opvallende anekdotes en eerlijke ontboezemingen. Een vader die zijn zoon de deur wijst. Emoties die een familie scheuren. Een veroordeelde moordenaar die in zijn jonge jaren actie voert tegen een Liemers familiebedrijf. Een inval van autoriteiten. Alles kwam voorbij, maar wat overblijft is het gevoel dat familiebedrijven vooral succes boeken dankzij verbondenheid en samenwerking tussen de generaties.
Het voorwoord werd geschreven door commissaris Clemens Cornielje, afkomstig uit de Liemers.

Geurts Media is een journalistiek bedrijf gespecialiseerd in tekst, film en foto. In januari 2019 precies 25 jaar.